Geniet van het leven, het duurt maar even…

Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt genieten en ontspannen, kunt u bij Sauna Aquarius gebruik maken van verschillende faciliteiten. Sauna Aquarius beschikt onder andere over een originele Finse sauna waar u zelf de gewenste temperatuur kunt instellen (70°C – 95°C), een 5000 liter dompelbad met onderwaterverlichting, bubbelbad en 37°C warm massagebed. U kunt ook heerlijk afkoelen in het afgeschermde én gedeeltelijk overdekte open lucht verblijf. Daarnaast is er een gezellige rustruimte aanwezig waar u de mogelijkheid heeft om zelf koude drankjes in te schenken aan een leuke bar. Ook kunt u koffie, thee, warme of koude hapjes bestellen

Naast onze faciliteiten kunnen wij u voorzien van handdoeken, drankjes en diverse snacks. U mag zelf handdoeken, CD’s, en DVD’s meebrengen. Het is eventueel mogelijk om uw eigen drankjes mee te brengen.

  • Originele Finse saunacabine
  • Turks stoombad
  • Bubbelbad
  • Massagebed
  • 5000 liter dompelbad
  • Lounger
  • Binnen en buiten douches
  • 30 liter stortton
  • Open lucht verblijf
  • Radio & TV

Tips voor het gebruik van de sauna

Neem een groot badlaken om op te zitten of te liggen en twee kleine handdoeken om af te drogen met u mee. Neem ook zeep, shampoo, slippers en eventueel een badjas mee.
Ga niet met een volle maag en niet met een lege maag in de sauna. Bij binnenkomst neemt u eerst een douche en maakt u eventueel gebruik van het toilet, dit bevordert de transpiratie. Het nemen van een warm voetenbad voor u de sauna in gaat stimuleert het transpireren.
Blijf maximaal 15 minuten in de saunacabine. In de saunacabine ligt u op een handdoek die groot genoeg is voor heel uw lichaam. Intensief zweten is beter dan langere, maar mindere transpiratie. Voordat u de saunacabine verlaat zorg ervoor dat u altijd 2 minuten gaat zitten op het laagste niveau.
Het beste is om eerst naar buiten te gaan, u heeft zuurstof nodig en de buitenlucht koelt uw longen. Hierna kan het grote afkoelen beginnen. Maak hiervoor gebruik van het koude stortton, koude douche of dompelbad. Vergeet niet om uw lichaam eerst af te spoelen voor u het dompelbad in gaat. Na het afkoelen neemt u een lekker warm voetenbad, uw lichaam wordt helemaal warm.
Na het sauna gebruik een rustpauze geeft u de mogelijkheid om weer bij te komen. Zorg ervoor dat u ongeveer 20 minuten rust voordat u weer begint aan een ronde. U hoeft vanzelfsprekend niet steeds opnieuw warm te douchen. Tussen de sauna rondes kunt u genieten van het bubbelbad, Turks stoombad, massagebed en natuurlijk van een hapje en een drankje.